Η Πριγκιπέσα της Θάσου

2010-01-05 18:05

 

Πριν από τρεις περίπου εβδομάδες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΛΔΕ το νέο μυθιστόρημα « Η Πριγκηπέσα της Θάσου»

 

Μια ερωτική ιστορία στα χρόνια αμέσως μετά την άλωση, ανάμεσα σε μία αρχοντοπούλα από τη Θάσο και ένα πειρατή.

Οι δύο νέοι πλέκουν το αίσθημά τους βιώνοντας παράλληλα ιστορίες που ταράζουν τα νερά στη Θάσο, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη και τα μικρότερα νησιά, όπου Ιωαννίτες Ιππότες, Γενουάτες, Βενετσιάνοι, προβάλλουν ισχνές αντιδράσεις στον Οθωμανικό επεκτατισμό.

Τα μυστικά Κάστρα των Ναϊτών, οι γαλέρες και οι μεσαιωνικές αγορές είναι οι χώροι, όπου οι δύο νέοι κινούνται και ταιριάζουν το δυνατό αίσθημά τους.

Μια ιστορία διαποτισμένη με την πορφύρα και την αρμύρα, ένας δυνατός κι ασυγκράτητος έρωτας που διαπερνάει ιστορικά μονοπάτια που όλοι μας θέλουμε να διαβούμε.

Αγάπη που προσπαθεί να βασιλέψει μέσα στο χάος και στη δίνη του πολέμου και προσπαθεί να ανθίσει, εκεί που ο βυζαντινός πολιτισμός μαραίνεται κάτω από τον Οθωμανικό ζυγό.

 

 

Σχόλιο

Το μυθιστόρημα ξετυλίγεται σε μία περίοδο έξι χρόνων, από το 1453 έως το 1459, χρόνια που θεωρούνται από τα πιο σκοτεινά της μεταβυζαντινής ιστορίας. Συνέθεσα την ιστορική εποχή μετά από αρκετά εκτεταμένη έρευνα σε διαφορετικές πηγές. Μέσα σε ταραγμένα ιστορικά χρόνια, δύο νέοι βιώνουν έναν απρόσμενο έρωτα. Μπορεί η αγάπη να βασιλέψει ακόμη και όταν όλα τριγύρω γκρεμίζονται; Ένας φόρος τιμής στην ιστορία μας και ένας ύμνος στη συντροφικότητα και διαχρονικότητα της αγάπης.